Vielse

"Ræven i samtale med den lille prins:

-… hvis du kommer på et vilkårligt tidspunkt, vil jeg aldrig vide, hvornår jeg skal klæde mit hjerte i festdragt. Et ritual må der til.

- Hvad er et ritual? Spurgte den lille prins.

- Det er også noget, man i al for høj grad har glemt, sagde ræven. Det er det, der får en dag til at blive forskellig fra alle andre dage, en time forskellig fra alle andre timer." (Saint-Exupéry, Den lille prins)
 

Livet er ofte fyldt af gentagelser og trummerum, og det gælder også livet med den elskede. Madpakker og indkøbslister, arbejde og skift til vinterdæk.

Derfor har vi mennesker brug for handlinger og ord, der løfter livets trivialiteter op. Derfor har vi brug for ritualer. Og særligt den kirkelige velsignelse, med sit ritual, med sine salmer og ord, kan løfte en dag til at blive en ganske særlig dag, kan løfte de to elskende op til at blive to ganske særlige elskende. I kirken, foran parrets gæster og foran Gud.

 

Praktiske informationer

Ønsker I at blive gift, så skal I rette henvendelse til en af præsterne eller kordegnen i Brøndbyvester Kirke og aftale datoen for brylluppet.
 

Prøvelsesattest
Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Når I har modtaget prøvelsesattesten, skal I på kordegnekontoret aflevere:

    • Prøvelsesattesten
    • Din og din kommende ægtefælles dåbsattest, hvis I ikke er fødselsregistreret i Danmark.
    • Navn og adresse på to vidner
    • Ved navneændring skal der søges over www.borger.dk (Navneændring på bryllupsdagen) også selvom det er skrevet i ægteskabserklæringen

 

Derefter skal I kontakte den præst, som skal forestå vielsen og aftale et tidspunkt for en samtale, hvor I, i samarbejde med præsten, aftaler de nærmere omstændigheder omkring vielsen.

 

Oppyntning af kirken er brudeparrets ansvar, ønsker I derfor at drøfte spørgsmål vedrørende pyntning i kirken, kan I rette henvendelse til kirketjeneren.